Agility

Seurassamme harrastaa agilityä aktiivisesti vajaat 50 koirakkoa. Sekaan sopii niin omaksi ilokseen koiran kanssa lajista nauttivia kuin myös tavoitteellisemmin treenaavia vauhdin hurmasta nauttivia kisaajia.

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto, johon yhdistyksemme myös kuuluu. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

Agilityn treeniryhmiin osallistuvan koiran tulee olla turvallista seuraa toisille koirille ja ihmisille eli se ei saa olla aggressiivinen koiria tai ihmisiä kohtaan.

Mikäli kiinnostuit lajista, ota yhteyttä agilityn lajivastaavaan.

Kuvat: ylin Tanja Ruuskanen, kaksi alempaa Miia Kierikki-Malinen