Harrastaminen

Savonlinnan Palveluskoirayhdistys järjestää jäsenilleen ohjattua koulutusta useissa eri koiraharrastuslajeissa.

Ohjattuihin koulutuksiin osallistuvien koirien tulee olla asianmukaisesti rokotettu ja koiranohjaajien tulee olla Savonlinnan palveluskoirayhdistyksen jäseniä. Niiden ryhmien osalta, joihin on enemmän tulijoita kuin tilaa, täytetään paikat ensisijaisesti yksi koira per ohjaaja.

Ryhmäpaikoilla harjoittelu edellyttää Savpk:n edustamista sellaisissa virallisissa kokeissa, joissa edustusyhdistys ilmoitetaan sekä vaadittujen talkoopisteiden keräämistä. Itsenäisesti, ilman ryhmäpaikkaa treenatessa tätä edustusvelvollisuutta ei ole, mutta yhdistyksen jäsenyys ja talkoovelvoite on kuitenkin edellytyksenä paikan saamiselle.  Talkoo- ja edustusvelvoite on poistettu pelkästään kesäkaudella treenaavilta kaikissa treenimuodoissa.

Lajikohtaista tietoa koulutusajoista, -paikoista sekä -ohjaajista löytyy kunkin lajin omilta sivuilta.

Haluatko mukaan toimintaan?

Kiinnostuessasi jostakin Savonlinnan palveluskoirayhdistyksen lajivalikoimaan kuuluvasta koiraharrastuslajista, suosittelemme aluksi etsimään perustietoja esimerkiksi Suomen Kennelliiton, Suomen Palveluskoiraliiton tai Suomen Agilityliiton sivuilta. Olet myös halutessasi tervetullut seuraamaan yhdistyksemme ohjattuja tai omatoimisia harjoituksia sovittuasi asiasta etukäteen lajin yhteyshenkilön kanssa. Yhteyshenkilöt löydät Yhteystiedot-välilehdeltä.

Myös yhdistyksemme järjestämät kokeet ja kilpailut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tutustua erilaisiin koiraharrastuslajeihin. Talkootöihin osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta tai yhdistyksen voimassaolevaa jäsenyyttä. Kokeneempien harrastajien perehdyttämänä saat arvokasta tietoa ja kuulet omakohtaisia kokemuksia eri harrastusten parissa toimimisesta.

Huomioithan että yhdistyksemme treeniryhmissä treenaamiseen liittyy talkoovelvoite. Talkoovelvoite ei koske ainoastaan kesäaikaan treenaavia.

Ota rohkeasti yhteyttä yhteyshenkilöihin tai hallitukseen ja tule tutustumaan toimintaamme!